Emisiuni

Matinalul Speraței — (realizator – Sergiu Miron), orele difuzării – 07:00 — 10:00;

Încă de la primele ore ale dimineţii, prezentatorii programului îşi propun crearea şi transmiterea unei stări tonifiante şi reuşeşc acest lucru prin rubricile pe care nu le veţi regăsi într-un matinal tradiţional. Scopul acestui mix este atingerea unui public-ţintă cât mai larg, astfel încât cât mai mulţi moldoveni să aibă acces la informaţiile de care au nevoie.

Pe parcursul celor trei ore puteți audia sfaturi de sănătate, ghiduri de alimentaţie sănătoasă, informaţii de actualitate, analizate din perspectivă biblică şi multă muzică de calitate pentru asigurarea confortului mental şi emoţional.

Un veritabil magazin radiofonic care îşi propune, în contextul evenimentelor de actualitate, să depisteze dimensiunea reală a vieţii umane şi a societăţii. Emisiunea evaluează din perspectivă creştină dimensiunile realităţii şi factorii care le determină, abordează subiecte care contrastează nu numai prin tematică, ci şi ca direcţie de analiză şi asumare. Emisiunea pune în discuţie o problematică diversă, din multe domenii ale gândirii şi vieţii reale, încercând să depisteze reperele şi principiile care fac viaţa mai frumoasă.

Magazinul radiofonic conţine informaţii de actualitate, rubrici diverse; spoturi publicitare; muzică clasică şi instrumentală, maxime şi citate celebre.

Matinalul Speranței, primul pilon informativ al zilei, este indispensabil pentru ascultătorul care-şi doreşte să fie echilibrat, binedispus, puternic, sănătos şi credincios. De luni până vineri, la Radio STIL.

IST-1

Rubrici în cadrul emisiunii

Mic dejun pentru suflet – O rubrică ce oferă informaţii motivante pentru a porni pe drumul vieţii în fiecare dimineaţă cu încredere că orice provocare şi problemă poate fi depăşită.
Stil de viață — Nimic nu este mai preţios decât viaţa şi sănătatea. Bucuria vieţii în deplină sănătatea sunt garanţia unui început bun într-o zi nouă. Ca urmare, realizatorii vin cu sfaturi practice, cu descoperiri de ultimă oră şi pun accentul pe principiile unui stil sănătos de viaţă care asigură un cadru adecvat pentru realizarea cu succes a sarcinilor cotidiene. Rubrica abordează subiecte medicale, alese în funcţie de contextul zilei, şi sfaturile specialiştilor cu experienţă, în special în vederea prevenirii bolilor cronice şi a maladiilor frecvente în rândul populaţiei din Republica Moldova.

sante-2
Perspective medicale – Cel mai vestit medic al Greciei antice, Hipocrate, considerat şi părintele medicine, a recomandat ca alimentele noastre să fie medicamente şi medicamentele noastre să fie alimente. Prin urmare, vă propunem, în fiecare zi, reţete culinare inedite sau tradiţionale, uşor de pregătit şi în conformitate cu regulile unui stil de viaţă sănătos şi ale principiilor alimentaţiei capabilă să prevină şi să trateze bolile.
De bun gust — rubrică ce prezintă reţete culinare inedite pentru un stil de viaţă sănătos.

Bune maniere – ”Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi…” Venind printre iudei, Mântuitorul – ca să poată să fie înţeles şi acceptat de ei – a ales să-şi lase barbă, să umble desculţ, învelit cu o manta obişnuită, croită rudimentar după obiceiul vremii, să mănânce apucând cu mâna, ca oamenii timpului Său; într-un cuvânt, S-a încadrat în normele convenţionale ale epocii, socotite acceptabile şi clasice.
Ignorarea manierelor recunoscute de societatea noastră, oricât de nenecesare ni s-ar părea ele, sunt asemenea unor parole de recunoaştere a prietenilor faţă de inamici. Nu ni se cere părerea cu privire la ele. Aşa cum sunt, ele constituie o parte din limbajul social prin care ne adresăm celor din jur şi prin care ei ne reperează ca oameni aleşi, manieraţi sau dimpotrivă, ca bădărani şi vrednici de dispreţ.
Cele mai multe din „bunele maniere” sunt nepieritoare, neconvenţionale şi nelegate de epocă, întrucât ele reprezintă, cum veţi vedea, chiar expresia dragostei şi a preţuirii celorlalţi. Ascultă cu atenţie rubrica, corectează-ţi greşelile de conduită socială pe care în trecut, din lipsa cuiva care să te înveţe, le-ai tot repetat până ce au devenit o a doua natură nefericită. Acum are cine să te înveţe – Laura Bălănuţă şi rubrica „Bune maniere”.

BM-2
“Dacă doreşti să fii respectat, respectă tu mai întâi”. A fi un om manierat înseamnă a acorda respectul cuvenit celorlalţi. „Politeţea este ca o pernă de aer; nu are nimic înăuntru, dar înmoaie loviturile vieţii” (Arthur Schopenhauer). În cadrul rubricii regăsiţi subiecte precum: salutul pe stradă, modul de a redacta o scrisoare, vestimentaţia, arta conversaţiei, mâncarea din farfurie, discuţia telefonică, maniere în reţele sociale, etc.
Gândul zilei — Doar gândul poate să sondeze cele mai profunde adâncuri ale înţelepciunii, ale frumosului şi adevărului, mai ales când este inspirat din Psalmi, Proverbe sau „orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. Acestea înviorează inima şi cugetul şi înzecesc sau chiar însutesc puterea omului în lupta cu necunoscutul zilei şi doar aşa „ce începe duce la bun sfârşit”.

Foto_20_2
Tableta zilei — rubrică ce abordează cele mai importante componente ale stilului de viaţă sănătos. Sfaturi medicale, principiile unui nou stil de viaţă, noţiunile de nutriţie echilibrată sunt câteva dintre posibilităţile pe care redactorul le oferă ascultătorilor ca mijloace profilactice imediate.

Rubricile de sănătate, realizate de Radio Vocea Speranţei sunt destinate oamenilor obişnuiţi, fără pregătire medicală, care îşi dau seama că stilul lor de viaţă nu le garantează sănătatea, ba poate chiar atentează la ea. Proiectul urmăreşte punerea la dispoziţia publicului a informaţiilor medicale de calitate şi a principiilor unui stil de viaţă echilibrat care să contribuie la o mai bună stare de sănătate. Rubricile se doresc a fi veritabile reţete utile pentru prevenirea şi tratarea celor mai teribile ameninţări la adresa sănătăţii şi vieţii omului modern.

 Se recomandă implicarea mai activă a sursele mass media pentru promovarea modului sănătos de viaţă şi informarea despre comportamentele cu risc pentru sănătate, norme igienice sau dauna unor factori externi asupra organismului. Emisiunile cu tematică medicală va spori gradul de responsabilitate a populaţiei faţă de propria sănătate.


Starea de bine (realizator – Loredana Dumitrașcu; ora difuzării — 13:00; reluare — ora 20:00).

✦Emisiunea propune o perspectivă modernă asupra sănătăţii şi bolii: orientarea către profilaxie şi către un stil de viaţă sanogen. Omul este privit ca un întreg, în care echilibrul psihic şi sănătatea fizică se influenţează reciproc. Schimbarea stilului de viaţă poate preveni sau ameliora principalele boli de care sunt afectaţi cei mai mulţi dintre oameni, în special în cea de-a doua parte a vieţii. Invitaţii emisiunii, medici şi psihologi, discută cu ascultătorii despre incidenţa afecţiunilor, despre modalităţile de transmitere ale bolilor, semne şi simptome şi despre principalele direcţii de tratament.

medical-pill-2


O mare parte din problemele de sănătate determinate în rândurile populaţiei Republicii Moldova sunt în legătură directă cu nivelul scăzut al cunoştinţelor despre sănătate atât la adulţi, cât şi copii. Astfel, morbiditatea înaltă prin maladii infecţioase şi cronice, utilizare în creştere a alcoolului, tutunului şi drogurilor, mortalitate înaltă a copiilor şi a persoanelor în vârstă aptă de muncă, mortalitatea maternă – sunt indicatorii care ne conving că trebuie de intensificat activităţile de profilaxie şi educare pentru sănătate.
Specialiştii din domeniul sănătăţii menţionează că activităţile de profilaxie, prevenţie şi informare sunt mult mai puţin costisitoare decât tratamentul maladiilor deja dezvoltate.

Societatea nu este informată eficient şi obiectiv privind starea de subponderaţie şi supraponderaţie a populaţiei, starea fizică a tinerilor, calitatea şi consumul produselor alimentare — informaţie foarte relevantă pentru dezvoltarea unor strategii eficiente şi măsuri adecvate de promovare a modului sănătos de viaţă.

În mediul rural se determină o asigurare insuficientă cu medici, adresabilitate şi accesibilitate la asistenţă medicală mai joasă comparativ cu mediul urban, totodată cu o morbiditate şi mortalitate mai înaltă.
Se recomandă implicarea mai activă a sursele mass media pentru promovarea modului sănătos de viaţă şi informarea despre comportamentele cu risc pentru sănătate, norme igienice sau dauna unor factori externi asupra organismului. Emisiunile cu tematică medicală va spori gradul de responsabilitate a populaţiei faţă de propria sănătate.


Creştinismul astăzi (realizator – Lucian Cristescu; ora difuzării – 16:00)

Cartea-1

Emisiune de cultură biblică. Fie interpretează textul sacru, fie are invitat la microfon un specialist sau o persoană care şi-a trăit viaţa în spiritul Scripturii, realizatorul îşi îndeamnă ascultătorii să facă alegeri potrivite cu descoperirile credinţei, devenite convingeri religioase.


Matematica vieţii (realizator – Penina Cirț; ora difuzării – sâmbătă și duminică, ora 10:00; reluare – 16:00)

devotional

Realizatorul emisiunii te invită să trăiești frumos dezvoltâdu-te pe toate planurile vieții. În fiecare sâmbătă şi duminică în cadrul emisiunii vei afla cum să te dezvolți și cum să îți administrezi viața. Răspunsuri concrete și practice vor viza managementul timpului și al banilor. Totodată vei învăța cum să devii mai organizat. Vei înțelege că numai tu vei reuși să iei deciziile pentru propria viață și să îți asumi responsabilitatea pentru ce ai ales să faci. Vei învăța de la cei care au reușit să treacă peste unele obstacole din viața lor. Răspunsuri la diferite întrebări vor fi date și de traineri, speakeri motivaționali, sociologi, psihologi.


Educaţie pentru viaţă (realizator – Lavinia Ștefan; ora difuzării – 11:00; reluare – 19:00)

EpV-1

John Dewey spunea că educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, ci viaţa însăşi. Dacă adevărata avuție a națiunilor este educația, atunci vă invităm să descoperim arta de a forma oameni în lumina celor mai inspirate scrieri despre educație și viață, alături de Cristian Măgură și de pastorul Marius Andrei. Emisiunea este transmisă în direct la Radio Vocea Speranţei şi Speranţa TV România.


Locuri şi oameni (realizator – Edisa Soare Bucur; ora difuzării – 09:30; reluare – 18:20)

LO

Călătorii radiofonice în cele mai spectaculoase colţuri ale lumii. Emisiunea mai prezintă istoria, civilizaţia şi obiceiurile diverselor popoare.


Radioenciclopedia (realizator – Ioan Paicu; ora difuzării – 11:00, reluare — 17:00)

kids

O rubrică de cultură generală. Se prezintă ca un magazin radiofonic, cu subiecte mai puţin cunoscute din diverse domenii ale istoriei, culturii şi civilizaţiei. Rubrica vine în întâmpinarea ascultătorilor cu evenimente care au avut loc, dar şi cu povestiri mai puţin cunoscute despre vieţile personajelor care le-au provocat. Dacă tot vorbim despre personalităţi, locuri şi evenimente, ce ne opreşte să aruncăm o privire şi în culisele scenei? Împăraţi, împărătese, prinţi, uzurpari de tronuri, războaie, comploturi, conspiraţii, revoluţii, catastrofe, invenţii, descoperiri, cuceriri şi multe altele îşi propun să provoace interesul ascultătorilor.

Добавить комментарий